Home » Kultura » Nicolas Cage u Dubrovniku snima novi film

Nicolas Cage u Dubrovniku snima novi film

Slavni holivudski glumac Nicolas Cage trenutno u Dubrovniku snima film pod imenom “The Unbearable Weight of Massive Talent”, a zajedno s njim glavnu ulogu igra i Pedro Pascal.

 

U godini pandemije koja je zaustavila produkciju u cijelom svijetu, to je deveti projekt koji je za snimanje u Hrvatskoj predao zahtjev za Program mjera poticaja, piše Index.hr.

Pripreme za snimanje filma, kojega režira Tom Gormican, a producira Lionsgate, traju od augusta i snimat će se 15 dana. U hrvatski dio projekta uključeno je 412 filmskih radnika, od čega je predviđeno 97 hrvatskih državljana, a bit će i oko 300 hrvatskih statista.

Foto: Grgo Jelavić/PIXSELL

Foto: Grgo Jelavić/PIXSELL

Kako pišu hrvatski mediji, riječ je o jednom od najzvučnijih projekata ove godine prijavljenih za Program mjera poticaja, koji HAVC provodi u saradnji s Ministarstvom kulture i Ministarstvom finansija.

Prošle sedmice počelo je snimanje hrvatske serije “Područje bez signala”, koja je osiguravanjem sredstava iz međunarodnih izvora zadovoljila uslove za prijavu na Program mjera poticaja.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*