Home » Sve vijesti » Mirko Ćurić: NASTAVLJAMO putem razvoja i napretka, SNAŽNO I SLOŽNO! (FOTO)

Mirko Ćurić: NASTAVLJAMO putem razvoja i napretka, SNAŽNO I SLOŽNO! (FOTO)

Prije dvije godine napravili smo veliki preokret u Trebinju, radili smo neprekidno i neumorno, otvorili grad, napravili strategije i planove, tražili podršku i dobili je – i u Banjaluci i u Beogradu. Nećemo stati – idemo dalje, snažno i složno!“

Poručio je ovo večeras na centralnoj izbornoj tribini Saveza nezavisnih socijaldemokrata i koalicioanih partnera kandidat ove stranke za gradonačelnika Trebinja Mirko Ćurić.

„Naš cilj je da svi u Trebinju imamo posao, da imamo dobro obrazovanje, da nam ljudi ne odlaze nego dolaze, da Trebinje bude jedno od najpoželjnijih mjesta za život na zapadnom Balkanu. Naš cilj biće – više radnih mjesta i veće plate. Zato nam je i ubuduće potrebna politika kontinuiteta i jedinstvo“, istakao je Ćurić, dodajući da „nema dileme da će Trebinje nastaviti putem razvoja i napretka“, čemu je garancija i jedinstvo devet političkih partija koje su podržale njegovu kandidaturu.

U protekle dvije godine, napomenuo je Ćurić, pokrenut je veliki broj infrastrukturnih projekata: revitalizovan je gradski park, počela rekonstrukcija Starog grada, gradi se novi sistem vodosnabdijevanja grada i navodnjavanja u prigradskim i seoskim područjima, zatvoreni bazen na koji je Trebinje čekalo pola vijeka, postavlja videonadzor i moderna led rasvjeta, gradi nova spomen sobu, a već je izgrađen novi moderan vatrogasni dom, kakav ne postoji u regionu…

Vlade Srpske i Srbije, nastavio je on, „prepoznale su naše projekte i uložile značajna sredstva u Trebinje“: zajedno smo izgradili vrtić „Srbija“, izgradićemo i Duhovni centar Mrkonjići, a u narednom periodu  „i kanal oko Starog grada, koji će značajno uljepšati sadržaj u našem prelijepom Trebinju“.

„Porodica je bila i ostaće prioritet gradske uprave. Ušli smo u mnoga domaćinstva, prepoznali potrebe naših sugrađana, a najviše pažnje posvetili socijalnim kategorijama. Uveli smo 32 nova programa – koji su postali prepoznatljivi u cijelom regionu – a pomogli smo majkama, đacima, studentima, borcima…“, poručio je Ćurić, dodajući da je za ovo vrijeme, kroz projekte Grada i Zavoda za zapošljavanje, posao dobilo 505 naših sugrađana, za šta je izdvojeno više od 3 miliona KM.

Generalni sekretar SNSD-a Luka Petrović kazao je da je za protekle dvije godine u Trebinju  urađeno mnogo toga u čemu je naš grad bio – prvi u Republici Srpskoj.

„Napravili smo mnogo programa kojima smo izašli u susret običnom čovjeku. Prvi u Srpskoj gradimo zgradu za mlade bračne parove, prvi smo uveli program za pripravnike za sve nezaposlene na birou, ko god je imao troje ili četvoro djece a nije radio – da dobije radno mjesto, uveli pomoć ženama umrlih boraca, razne vrste pomoći poljoprivrednicima, obezbijedili podršku samozapošljavanju i zapošljavanju, eksurzije za najbolje studente, pomoć samohranim roditeljima, pomoć djeci sa sela… sve smo to prvi u Republici Srpskoj i prvi put u Trebinju!“, istakao je Petrović.

Spriječen da dođe na centralnu tribinu, predsjednik SNSD-a Milorad Dodik Trebinjce je pozdravio putem video linka – poručivši im da podrže Mirka Ćurića za gradonačelnika, jer je „on dio politike, započete sa Lukom Petrovićem, koja je vratila snagu i potencijal Trebinju, te ovome gradu stvorila sasvim novi imidž“.

„Sad  je potrebno da nastavimo zajedno. Da uradimo sve ono što smo započeli i sve ono što vi očekujete – da bi vaš grad bio i ljepši i bolji. Tu je i Vlada i sve naše institucije – hoćemo da vama, dobrim ljudima Trebinja, vratimo vjeru u budućnost i vjeru u vaš grad… A naši planovi su veliki“, poručio je Dodik.

Radiotrebinje/R.S.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*