Home » Sport » Marina Anđelić državni prvak u bacanju kladiva

Marina Anđelić državni prvak u bacanju kladiva

ZENICA │ Članovi Atletskog kluba „Leotar“ ostvarili su zapažene rezultate na Prvenstvu BiH za juniore i juniorke koje je danas održano u Zenici, a Marina Anđelić osvojila je prvo mjesto i titulu državnog prvaka u disciplini bacanje kladiva.

Trebinjski atletičari osvojili su ukupno tri medalje, po jednu zlatnu, srebrenu i bronzanu.

Marina Anđelić  je kladivo bacila na daljinu od 38 metara i 33 centimetra, bila najbolja i ujedno ostvarila plasman na Balkanski šampionat za juniorke koje će biti održano u Turskoj. Ovo takmičenje za Marinu je bilo posebno emotivno. Svoju titulu državnog šampiona i zlatnu medalju posvetila je nedavno preminulom ocu Igoru. „Ovu medalju posvećujem svom tati. Znam da me sa sa neba bodri i ova je medalja samo dio zahvalnosti koju posvećujem tati za svu ljubav i pažnju kojom me je darivao“, rekla nam je Marina.

Član „Leotara“ Vuk Prodan je bio odličan u trci na 100 metara i sa vremenom 11,62 osvojio drugo mjesto i srebrenu medalju. Odličan rezultat je ostvarila je Dijana Kovač u disciplini, skok u vis sa visinom 1.55 a osvojila je, iako još uvijek starija pionirka, bronzanu medalju.

R.M./Radiotrebinje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*