Home » Sport » Košarkašica Milina Mišeljić za “Avaz”: U mnogo gradova sam bila, ali samo se u Trebinje vraćam.

Košarkašica Milina Mišeljić za “Avaz”: U mnogo gradova sam bila, ali samo se u Trebinje vraćam.

Kao mala gledala je utakmice košarkaških klubova Crvene Zvezde i Leotara, sa 11 godina počela trenirati s dječacima, a danas je kapiten reprezentacije BiH do 18 godina. Trebinjka Milina Mišeljić za naš list ispričala je kako su počeli njeni prvi košarkaški koraci, kako je sa samo 14 godina živjeti daleko od porodice, prijatelja i Trebinja.

Put u Sloveniju –

Prvu košarkašku utakmicu sam gledala s roditeljima i tada je sve počelo. Zaljubila sam se u košarku. Svidjela mi se igra ispod dva koša i borba pet na pet. Moji prvi košarkaški koraci bili su u dvorani OŠ ”Vuk Karadžić”, gdje sam trenirala s dječacima, jer u Trebinju nije postojao ženski košarkaški klub – kazala je 19-godišnja Milina.

To joj je bio, ističe, period uživanja i odrastanja. Na treninzima je učila kako se ponašati na terenu, šta je fer i korektna igra, a poslije tih prvih treninga otišla je na kamp Dejan Bodiroga, gdje je opet trenirala s dječacima. – Kada se formirao Ženski košarkaški klub Leotar, počela sam igrati za njih.

Osvojile smo prvenstvo naše zemlje. Sve smo iznenadile tom titulom. Poslije toga sam otišla u Sloveniju, u Celje. Tamo sam provela četiri godine, a sada igram za Crvenu Zvezdu – priča nam Mišeljić…

 

Podrška porodice

Njena najveća podrška je porodica. Mama, tata, brat i sestra, od kojih je često kilometrima daleko, uvijek su uz nju. Kako kaže, oni joj daju vjetar u leđa.  

– Svaki povratak u Trebinje je jedan novi doživljaj. Meni je moj grad sve. U puno gradova sam bila, ali samo se u jedan vraćam – zaključila je Mišeljić.

Želja da zaigra u Rusiji   Svaki dan vrijedno trenira, uči i nije bez razloga dobila epitet dragulja i velike nade bh. košarke. Sa U18 reprezentacijom na Evropskom prvenstvu B divizije osvojila je treće mjesto.

– Igrale smo u Sarajevu, imale smo svoje navijače. Bilo je uživanje igrati košarku u takvoj atmosferi. Sa Crvenom Zvezdom sam osvojila duplu krunu, a sada nam je cilj zadržati titulu. Jednog dana želim da zaigram van granica Balkana, u Rusiji – ističe Mišeljić.Đ
Avaz.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*