Home » Kultura » Knjiga još nije izašla iz mode: Osnovci najčešći posjetioci biblioteke

Knjiga još nije izašla iz mode: Osnovci najčešći posjetioci biblioteke

TREBINJE │ U Narodnoj biblioteci Trebinje za prva dva mjeseca ove godine učlanjeno je 1000 čitalaca što je za stotinjak više nego u istom periodu prošle godine, a najviše čitaju osnovci.

“Od početka godine već je upisano 490 učenika osnovnih škola, što nagovještava da će biti ponovljen ako ne i premašen prošlogodišnji rekord od hiljadu učlanjenih osnovaca, postignut prvi put od nastanka biblioteke 1954.godine”, kaže Dana Kuduz, direktor biblioteke.

Prema njenim riječima, i pored modernih tehnologija, djeca se vraćaju knjizi, a uz školsku lektiru najčešće čitaju i beletristiku za njihov uzrast.

Iako je za osnovce upis besplatan, zanimljivo je da djeca dolaze i individualno da se upišu i svake godine među članovima imamo djecu koja ranije nisu dolazila”, ističe Kuduzova.

U Narodnoj bilioteci provodi se elektronski unos podataka, a uskoro najavljuju i elektronsko izdavanje knjiga, koje će pomoći u bržem i efikasnijem radu.

Ovaj projekat odvija se uz pomoć Ministarstva prosvjete i Nacionalne biblioteke , a trebao bi biti završen krajem ove ili početkom naredne godine.

Godišnja članarina u Narodnoj biblioteci Trebinje iznosi 10 KM, a za sve osnovce, penzionere, socijalno ugrožena lica i porodice poginulih boraca učlanjivanje je besplatno.
J.V./Radiotrebinje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*