Home » Sport » Kakva je situacija u Njemačkoj, kako izgledaju treninzi, ali i uz koje serije uživa Marko Mihojević?

Kakva je situacija u Njemačkoj, kako izgledaju treninzi, ali i uz koje serije uživa Marko Mihojević?

Nekadašnji štoper FK Sarajevo je govorio i o tome da li će ostati u sadašnjem klubu

Izuzmemo li Bjelorusiju koja je odlučila ne pridavati veliku pažnju “histeriji oko koronavirusa”, fudbal je na pauzi u čitavoj Evropi.

⁰Međutim, kako sada stvari stoje, barem ako pričamo o većim fudbalskim zemljama, sezona je najbliža nastavku u Njemačkoj.

Klubovi 1. i 2. Bundeslige su počeli sa treninzima i za sada sve špekulacije govore da bi se takmičenja mogla nastaviti početkom maja.

Sa treninzima je ove sedmice počeo i Erzgebirge Aue, njemački drugoligaš čije boje od ljeta brani povremeni bh. reprezentativac i nekadašnji štoper Sarajeva Marko Mihojević, koji je dao kratki intervju za SportSport.ba.

Mihojević je u Erzgebirge Aue stigao na jednogodišnju posudbu iz PAOK-a, sjajno se uklopio i odmah izborio za mjesto u prvom timu.

Pred sami prekid takmičenja zbog pandemije koronavirusa, Mihojević je zaradio nezgodnu povredu mišića. Međutim, ona je već iza 23-godišnjeg Trebinjca.

“Dobro je, sanirao sam povredu koju sam dobio na utakmici odigranoj pred pauzu, pred prekid takmičenja i tu sam pauzu iskoristio da je saniram. Sada je sve OK, normalno treniran”, rekao nam je na početku razgovora Mihojević.

Treninzi u Njemačoj za sada teku uz posebne mjere opreza. Da li je neobično, kako izgledaju ti treninzi?

“Jeste, sigurno je malo neobično. Treniramo po grupama, od maksimalno trojice igrača u jednoj grupi, razmak između nas mora biti najmanje dva metra. Radimo različite vježbe, ‘poligone’, trčanja, vježbe dodavanja i vođenja lopte. Sve ono što se može, a da se poštuje distanca i ostala pravila.”

U Njemačkim medijima možemo pročitati da bi se fudbal mogao ponovo zaigrati od početka maja? Kakvo je tvoje mišljenje o tome, da li će se igrati ili postoji šansa da se sezona otkaže kao što je slučaj u Belgiji?

“Pa, ovdje u Njemačkoj, kolio sam ja upoznat i koliko čujem iz onoga što pričaju kolege i mediji, postoji plan da se takmičenje nastavi početkom maja, bez prisustva publike. Jednostavno, to se mora učiniti da bi klubovi mogli opstati jer imaju velike prihode od TV prava. Što se tiče ostalih država, nisam dobro upućen, ne pratim previše, ali u Njemačkoj se za sada priča da će se nastaviti i mislim da su velike šanse”, rekao je Mihojević.

 

U svijetu vlada poprilična panika zbog koronavirusa, tako je i u našoj regiji. U medijima se ne može pročitati i vidjeti gotovo ništa što barem na neki način nije povezano sa pandemijom virusa Covid-19. Kakva je situacija u Njemačkoj?

“Priča se i u Njemačkoj dosta o pandemiji koronavirusa, ali čini mi se da nije neka velika panika. Veliki je broj zaraženi, ali velika je ovo i država. Međutim, ljudi su disciplinovani i zaista mi se čini da ne vlada panika”, istakao je Mihojević.

Svima se savjetuje da ne napuštaju domove osim u slučaju realne potrebe. Kako se Marko bori sa dosadom, ako je i ima?

“Nekako sam rasporedio dan, pošto moram sam sebi da pravim da jedem, da kuham… A onda naravno treniram, pa pogledam neki film ili seriju i eto, prođe mi dan. Jednostavno rasporedim, isprogramiram sebi šta da radim da mi ne bude dosadno. I ne mogu reći da mije dosadno, ali opet sam sam ovdje, i familija mi jako nedostaje. Srećom su počeli i treninzi ekipe, pa je nekako sve lakše.”

Postoji li neki film ili serija koju bi preporučio našim čitateljima?

“Gledam najviše serije. Uglavnom ove koje su inače popularne trenutno poput Casa de Papel i Power. Trenutno gledam i Prison Break, prije nisam mogao naći dovoljno vremena da je pogledam i ispratim kako treba, a kako sada vremena ima na pretek, gledam i nju. Svakako preporučujem onima koji je eventualno nisu gledali.”

Za kraj, Marka smo pitali o njegovoj budućnosti. Da li ostaješ u Njemačkoj ili se nakon isteka posudbe vraćaš u PAOK?

“Hmm… Malo je sada teška situacija jer je klub imao otkupnu klauzulu do kraja maja, e sada kako je stanje takvo kakvo jeste ne mogu ništa konkretno reći. Nije još bilo ni nekih pregovora zbog svega što se dešava, komplikovana je situacija. Vidjet ćemo šta će se desiti”, poručio je Mihojević.

Podsjetimo, Marko Mihojević je u PAOK otišao 2018. godine iz FK Sarajevo.

Sportsport.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*