Home » Sve vijesti » Gradonačelnik Ćurić primio hrabre sugrađane koji su spasili ženu iz Trebišnjice

Gradonačelnik Ćurić primio hrabre sugrađane koji su spasili ženu iz Trebišnjice

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić upriličio je danas prijem za trojicu hrabrih Trebinjaca – Nikolu Bokuna, Filipa Radmilovića i Obrada Stanića, koji su u utorak rizikovali svoje živote da bi spasili našu sugrađanku koja je pokušala da izvrši samoubistvo skokom sa Mosta „Iva Andrića“ u rijeku Trebišnjicu.

Ćurić se zahvalio ovim hrabrim i humanim momcima koji su, ne razmišljajući za eventualne posljedice po svoje zdravlje i život, izvukli ženu iz rijeke i tako joj spasili život.

„Trebinjci su uvijek bili hrabri ljudi, a to su još jednom pokazali i ovi momci. Ovo je samo jedan mali gest zahvalnosti prema ovim mladim ljudima koji treba da budu primjer svima nama“, rekao je Ćurić.

On je istakao da će Grad ovim Trebinjcima biti na raspolaganju, jer su svojim hrabrim i humanim činom poslali veoma snažnu poruku svim mlađim generacijama.

„Oni su veoma mladi, studenti. Grad im je na raspolaganju. Imaju ideje, tu smo da im pomognemo“, naveo je Ćurić, dodajući da je današnjem prijemu trebao da prisustvuje i Stefan Milić, naš sugrađanin koji je prije četiri godine na sličan način spasio jednu našu sugrađanku, ali je otišao na put, zbog čega će gradonačelnik sa ovim Trebinjcem razgovarati naknadno.

Trebinjac Nikola Bokun rekao je da mu je veoma drago što je gradonačelnik Ćurić prepoznao njihov čin, zahvaljujući mu se na pozivu i prijemu.

„Ovo nam mnogo znači jer ljudi cijene to što smo uradili, iako bi to vjerovatno uradili svi koji bi se se zatekli u takvoj situaciji“, naveo je Bokun.

On je ispričao da se sve izdešavalo u utorak u poslijepodnevim satima kada se prijateljem Filipom vraćao sa bazena.

„Vidjeli smo ženu koja skače u rijeku. Odmah smo parkirali motor i ja sam za njom skočio u Trebišnjicu. Izvadio sam joj glavu iz vode, a u među vremenu u rijeku je već ušao Filip, a i Obrad je doplovio sa barkom u koju smo stavili ovu ženu i izvukli je na obalu“, kazao je Bokun.

Njegov prijatelj Filip Radmilović rekao je da je u akciji spasavanja učestvovao i jedan turista iz Novog Sada, kome ne znaju ime.

„On je bio sa ženom i djecom, koje je ostavio i ušao u rijeku. Kada smo spasili ženu, on je otišao, tako da ne znamo kako mu je ime. Mislim da je bio u prolazu kroz Trebinje“, naveo je Radmilović.

Građani Trebinja imaju samo riječi hvale za čin naših mladih sugrađana.

Trebinje.rs.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*