Home » Sve vijesti » Frizure koje će biti hit ovog ljeta (FOTO)

Frizure koje će biti hit ovog ljeta (FOTO)

Tokom ljeta se uvijek osjećamo slobodnije i zbog toga smo voljni eksperimentisati sa svojom kosom.

Prije nego što pohrlite ‘pod makaze’ provjerite koji su to najnoviji frizerski trendovi i koje će se frizure nositi ove ljetne sezone

1. Dječačka piksi frizura (Šarliz Teron)

Ova frizura vladarica je modne scene nekoliko posljednjih sezona, a ovo ljeto najmodernija je ‘čista’ kratka dječačka verzija. Jednostavna je za održavanje i zahtjeva samo podrezivanje svakih 6 sedmica.

2. Asimetrični ‘zamah’ (Skarlet Johanson)

Asimetrično podšišana sa razdjeljkom na stranu i nehajno razbarušenim slojevima koji se ‘opasno’ približavaju jagodicama i daju ovoj dječačkoj frizuri dašak ženstvenosti.

3. Bob s razbarušenim vrhovima (Džesika Alba)

Vrhovi na pramenovima kose iste dužine izvlače se vani kako bi se standardnom bobu dalo živosti.

4. Valoviti lob (Sofija Buš)

Frizura duža od klasičnog boba je jako popularna ove sezone, pogotovo u verziji s valovima koji započinju kod brade.

5. ‘Zapuštene’ šiške (Suki Voterhaus)

Žene koje već imaju šiške ovo ljeto ne trebaju brinuti oko njihovog održavanja. Ovo ljeto nose se ‘zapuštene’ tj. nepodrezane šiške koje će sjajno izgledati na plaži u kombinaciji s razdjeljkom na sredinu i dugom valovitom kosom.

6. Stanjena ravna kosa (Olivija Mun)

Ljubiteljice duge ravne kose takođe su došle na svoje. Stanjivanjem pramenova uz lice dobit ćete na živosti, ali i dalje zadržati strogi ‘pad’ kose.

7. Prozračne šiške (Džejmi King)

Zaboravite na guste i teške šiške koje potpuno pokrivaju čelo. Glavna tema ovog ljeta je prozračnost i upravo su takve šiške u modi. Najbolje odgovaraju ženama s tankom i svilenkastom kosom.

8. Slobodni valovi (Karli Klos)

Ovaj tip frizure s razdjeljkom na sredini je zahvalan jer stoji različitim oblicima lica. Najbolje stoji ženama s prirodno valovitom kosom zato ovo ljeto ne pokušavajte ukrotiti svoje valove četkom ili peglom već ih pustite

09. Klasični bob (Rouz Birn)

Ako ste mislili daje prošlo vrijeme boba, prevarili ste se. Žene se sve više odlučuju za ovu trendi frizuru, a ona će biti moderna i ovo ljeto u svojoj klasičnoj varijanti.

Još fotografija pogledajete na Nezavisne.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*