Home » Sve vijesti » Evo šta da radite kada vam zablokira Android smartfon

Evo šta da radite kada vam zablokira Android smartfon

Bilo da je u pitanju najnoviji smartfon ili matori Android telefon, niste imuni na hirove ovog softvera. Svako od nas je barem jednom u životu doživeo da mu se telefon potpuno zablokira. Evo šta da radite u tom slučaju.

Kako tehnologija napreduje, tako se smanjuje i broj problema sa današnjim smartfonima. Međutim, bez obzira na verziju Androida koju koristite, postoje velike šanse da ona neće funkcionisati 100 odsto savršeno.

Evo šta da radite kada se vaš telefon „zamrzne“: 

1. Počećemo sa najočiglednijim metodom – ako vaš smartfon ima bateriju koja može da se izvadi, izvadite je. Iako iznenadno vađenje izvora napajanja nije najbolje rješenje, ne bi trebalo da oklevate da to učinite ako vam je telefon potpuno zablokirao.

2. Svega nekoliko uređaja ima krajnje očigledan način rešavanja problema sa blokiranjem – samo držite dugme za paljenje. Međutim, umjesto da čekate da telefon počne da se pali, nastavite da držite dugme još barem 10 do 20 sekundi. U mnogim slučajevima ovo će dovesti do „nasilnog“ restartovanja i uređaj će se vratiti u normalu.

3. Pojedini Android telefoni zahtijevaju držanje dva dugmeta kako bi došlo do „nasilnog“ restartovanja – dugme za paljenje i dugme za smanjivanje jačine zvuka. Samo se postarajte da ih držite pritisnutim barem 10 do 20 sekundi prije nego što ovaj metod proglasite neupotrebljivim.

4. Ovo je finalna opcija i skoro je identična prethodnoj, samo ovaj put držite dugme za paljenje i dugme za pojačavanje zvuka.

(Cafe)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*