Home » Politika » EKSKLUZIVNO: Željka Cvijanović nije kandidat SNSD za predsjednika Srpske, umjesto nje u trci Radmanović ili Nović

EKSKLUZIVNO: Željka Cvijanović nije kandidat SNSD za predsjednika Srpske, umjesto nje u trci Radmanović ili Nović

U SNSD su prelomili: Željka Cvijanović, aktuelna premijerka Srpske, neće biti kandidat za predsjednika Republike Srpske na oktobarskim izborima, saznaje Insajder.ba u vrhu najjače političke partije u Srpskoj. Iako je mjesecima slovila kao kandidat broj 1 za ovu funkciju, u vrhu SNSD je odlučeno da na megdan Vukoti Govedarici, ipak,  izađe jedan od dvojice najiskusnijih SNSD-ovaca – Nebojša Radmanović ili Sredoje Nović.  Naši izvori navode da je ova odluka donesena u ponedjeljak uveče, a da će na stranačkim organima biti zvanično objavljena u narednih nekoliko dana. Za sada, prema riječima našeg izvora,  Radmanović i Nović imaju podjednake šanse da uskoče u ovogodišnju izbornu trku i eventualno zamijene svog stranačkog lidera u Palati Republike.

Inače, i Radmanović i Nović su delegati u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH.  Obojica su godinama u samom vrhu SNSD, a Radmanović je, podsjećamo, obavljao i funkciju člana Predsjedništva BiH.

 
 
 
 
 
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*