Home » Hronika » Egzekucija u Baru: Labana ubili sa više hitaca nadomak policije

Egzekucija u Baru: Labana ubili sa više hitaca nadomak policije

Brutalno ubistvo Ivana Labana (29) pred očima njegove djevojke ispred Sportske dvorane “Topolica“ koju su obezbjeđivale jake policijske snage, dan poslije ne daje tračke rasvijetljenja ni po pitanju počinioca, niti motiva.

Ono što se zna je da su dvojica napadača na motoru prišli vozilu u kome je bio Laban i njegova djevojka, i u njega ispalili šest smrtonosnih metaka. Ubistvo se dogodilo u ponedeljak veče, oko 20 sati, desetak minuta nakon završetka košarkaške utakmice Mornar –Crvena Zvezda.

Tužiteljka višeg državnog tužilaštva Suzana Milić obavila je uviđaj zajedno sa inspektorima barske policije.

“Od centra bezbjednosti Bar obavještena sam da je došlo do upotrebe vatrenog oružja na prostoru ispred SC u naselju Topolica, da je jedno lice smrtno stradalo u tom trenutku. Izvršioci ovog krivičnog djela ubistva su nepoznati, kazala je Milić dodajući da na licu mjesta nije zatekla tijelo žrtve jer je već bilo odvezen do bolnice u Baru.

“Određena je obdukcija tijela. Dati su policiji obavezujući nalozi da radi na ovom slučaju”, kazala je novinarima Milić.

Prema informacijama Novosti, Laban je sa djevojkom ušao u automobil “citroen C4”, i u trenutku kretanja sa parkinga ispred dvorane, na motociklu su im prišla dvojica, za sada nepoznatih mladića i ispalili više hitaca u Labana. 

Djevojka koja je bila u vozilu, na sreću, nije ranjena,ali je u stanju šoka. Neki od očevidaca ubistva kažu da su nakon što su čuli više hitaca, vidjeli mladića kako pokušava da izađe iz vozila pored koga je i pao. 

Ona je bezuspiješno pokušavala da ga podigne dok nisu došla kola Hitne pomoći. Laban je izdahnuo na putu od centra Bara do Opšte bolnice Bar gde su ljekari samo mogli da kondstatuju da je bez znakova života.

Prava je misterija, kako su napadači naoružani prišli parkingu Sporstske sale u kojoj se odigravala utakmica ABA lige Mornar – Crvena Zvezda jer je ovaj sportski događaj obezbjeđivao veliki broj barske policije i pripadnici Specijalne policije iz Podgorice.

Poslije počinjenog ubistva, stotinjak metara od policije koja je obezbjeđivla utakmicu, ubice su uspijele da pobjegnu motorom vjerovatno ka sjevernom dijelu izlaza, prema Buvljoj pijaci.

Prema saznanjima “Novosti”, Laban je bio navijač Zvezde, ali istražitelji isključuju motiv ubistva sa sportskim događajem. Vjerovatnija je varijanta da su ubice znale da će on gledati košarkaški meč.

Inače, on je porijeklom iz Murina, a u posljednje vrijeme je živio u Baru. Ubijeni Laban je u policijskoj evidenciji bio zaveden kao počinilac napada na policajca, zbog čega je bio i u zatvoru.

Nakon što je pušten iz zatvora, otišao je u Njemačku, gdje je navodno počinio krivično djelo krađa, zbog čega je i tamo bio u pritvoru. Za Labana se veže i pljačka pošte u Trepči kod Andrijevice, kao i česte tuče. Probleme sa zakonom imao je i u Danskoj, gdje je često boravio.

Za nepuna tri mjeseca ovo je treće ubistvo u centru Bara, i sva tri su počinjena tako što su ubice sačekale žrtve i u njih isplaile više hitaca. Početkom avgusta ubijen je Božidar Tomašević, mjesec dana kasnije Željko Vukoslavčević, obojica sa dosijeima u policijskim analima. Ni jedno ubistvo do sada nije rasvetljeno.

SESTRIĆ PRIPADNIKA ARKANOVIH TIGROVA

Labanov ujak, Milovan Đukić, bio je pripadnik Arkanovih tigrova. On je, takođe, ubijen u Podgorici 7.oktobra 2014.godine.Na njega je pucao Đerđ Dedvukaj, a Đukić je navodno ubijen zbog duga. Đukiću je suđeno zbog sumnje da je nalogodavac svirepog ubistva bombom braće Duška i Ljubiše Martinovića u Beranama 2001. godine. Sa braćom Marinović tada su stradale još četiri osobe. To šestostruko ubistvo nikada nije rasvijetljeno iako je Đukić osuđivan prvo na 40, pa na 20 godina zatvora, a poslije toga mu je osuđujuća presuda bila ukinuta.

Novosti.rs/Press

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*