Templates by BIGtheme NET
Home » Sve vijesti » Ćurić – Pacijent kome je potrebno bolničko liječenje mora biti hospitalizovan, na raspolaganju dodatnih 40 kreveta

Ćurić – Pacijent kome je potrebno bolničko liječenje mora biti hospitalizovan, na raspolaganju dodatnih 40 kreveta

Trebinjska Bolnica obezbijedila je dodatnih 40 bolničkih kreveta za smještaj pacijenata kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona, pa će sada na raspolaganju biti oko 150 kreveta, rekao je gradonačelnik Mirko Ćurić.

Ćurić je, poslije sastanka sa članovima Koordinacionog tima za podršku trebinjskoj Bolnici, istakao da nijedan građanin, bez obzira na to da li je kovid pozitivan ili ne, a kome je potrebna bolnička hospitalizacije, ne smije biti uskraćen za tu uslugu.

„Molim sve građane da imaju strpljenja i razumijevanja za preopterećenost medicinskog osoblja, a da sve eventualne primjedbe kao što su ne javljanje na telefon ili čekanje rezultata testa duže od 72 časa – prijave na besplatan telefon 121“, kazao je Ćurić.

On je istakao da je Grad Trebinje odgovorna lokalna zajednica i da su, kao i do sada, svi raspoloživi kapaciteti stavljeni na raspolaganje u borbi protiv pandemije, ali i susjednim opštinama iz regije u saradnji sa bolnicama u Foči i Nevesinju.

S obzirom na to da je epidemiološka situacija veoma složena i nepovoljna, Ćurić je pozvao sve građane da se pridržavaju svih donesenih preventivnih mjera, te da čuvaju sebe i svoje najmilije.

„U ovakvim trenucima veoma je važno da pokažemo da smo solidarna zajednica, da imamo odgovornost i da smo spremni da pomognemo jedni drugima“, poručio je Ćurić.

Trebinje.rs.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*