Home » Hronika » Crnogorski carinici zaplijenili 28 kg heroina vrijednih dva miliona evra

Crnogorski carinici zaplijenili 28 kg heroina vrijednih dva miliona evra

Albanski državljani Emilian Arifi i Andi Metani uhapšeni su na graničnom prelazu Debeli brijeg, između Crne Gore i Hrvatske, sa oko 28 kilograma heroina, čija vrijednost na narko-tržištu prelazi dva miliona evra, saopštili su danas predstavnici uprava policije i carina Crne Gore.

Pretpostavlja se da je riječ o o heroinu veoma visokog procenta čistoće, kojeg su namjeravali da prokrijumčare u jednu zemlju EU. Predstavnici crnogorske policije i carine istakli su danas na konferenciji za novinare da je riječ o rekordnoj pljenidbi heroina u Crnoj Gori.

Droga je pronađena u automobilu “pežo” albanske registracije, kojim je upravljao Arifi, dok je na suvozačevom mjestu bio Metani. Crnogorski carinici i policajci pretresli su vozilo i uz pomoć specijalne kamere posumnjali na pokušaj krijumčarenja droge. Specijalnim iglama, koje su namijenjene za takvu vrstu pregleda, u šupljini između motora i instrument table pronašli su 39 pakovanja heroina. Heroin je oduzet, a albanski državljani i vozilo su predati službenicima Odsjeka za borbu protiv droge.

(RTRS)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*