Home » Sport » Branislav Krunić predsjednik žirija 23. Izbora najboljeg sportiste BiH

Branislav Krunić predsjednik žirija 23. Izbora najboljeg sportiste BiH

Branislav Krunić, nekadašnji nogometni reprezentativac Bosne i Hercegovine predsjednik je žirija 23. Izbora najboljeg sportiste Bosne i Hercegovine u tradicionalnoj organizaciji “Nezavisnih novina” i Radio-televizije BiH.

Bivši nogometaš koji danas gradi trenersku karijeru svojim znanjem i autoritetom u ulozi predsjednika daće dodatni pečat manifestaciji koja već više do dvije decenije ima za cilj afirmaciju najvećih sportskih dostignuća najboljih bh. sportskih ambasadora na međunarodnoj sceni.

“Ovo neće biti moj prvi susret sa procesom odlučivanja na najrelevantnijem izboru ovakve vrste u Bosne i Hercegovini. I ranijih godina sam učestvovao u radu žirija i dobro mi je poznata metodologija rada i odgovoran pristup svih ljudi koji odlučuju, a kako bi nagrade otišle isključivo onim najboljim i najzaslužnijim”, rekao je Branislav Krunić i dodao:

“Biti predsjednik žirija jedne ovakve manifestacije je izuzetna čast, ali i odgovornost. Kao nekadašnji sportista znam kolika je vrijednost svakog priznanja i rezultatskog uspjeha. Znam koliki su trud i odricanje potrebni na putu do vrha i zato imamo obavezu da i ove godine prepoznamo i nagradimo samo i isključivo one najbolje. Minulih dvadeset i više godina nikada nije bilo zamjerki na bilo koju odluku žirija. Na nama je da i ove godine nastavimo taj put besprijekornog rada naših prethodnika u žiriju i tako još jednom promovišemo najveća sportska dostignuća Bosne i Hercegovine u godini na izmaku”, poručio je Krunić koji je na poziciji predsjednika žirija naslijedio brojne velikane bosanskohercegovačkog sporta.

Podsjetimo, dosadašnji predsjednici žirija su bili Milorad Karalić, Josip Katalinski, Tomo Marić, Nađa Avdibašić Vukadinović, Muhamed Ibrahimbegović, Elvir Bolić, Marijan Kvesić, Miroslav Ćiro Blažević, Sergej Barbarez, Svetlana Kitić, Dušan Bajević, Ivica Osim, Dragan Marković, Faruk Hadžibegić, Refik Šabanadžović, Žarko Varajić, Mara Lakić Brčaninović, Mirza Teletović, Samir Avdić, Slađana Golić, Jasmin Mrkonja i Nikola Nikić.

Svečana manifestacija Izbor najboljeg sportiste BiH u organizaciji “Nezavisnih novina” i BHRT ove godine biće održana 18. decembra u Kongresnoj dvorani hotela Holiday u Sarajevu sa početkom u 20 časova uz direktan prenos na BHT 1 i portalu nezavisne.com.

Prva sjednica žirija biće održana 6. novembra. Druga sjednica zakazana je za 17. novembar. Partner manifestacije je krovna bh. sportska institucija – Olimpijski komitet BiH. Podršku projektu daje i Ministarstvo civilnih poslova BiH.

Klix.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*