Home » Hronika » Advokat Ćivša tvrdi: Andrić ima čvrst alibi za vreme ubistva

Advokat Ćivša tvrdi: Andrić ima čvrst alibi za vreme ubistva

Radovan Andrić (19) iz Trebinja, osumnjičeni za likvidaciju kik-boksera Marka Đerića (24), ima čvrst alibi za vreme kada se ubistvo dogodilo i u sudskom spisu ne postoji ni jedan jedini dokaz da je on izvršilac tog teškog krivičnog dela, tvrdi Andrićev advokat Veljko Ćivša iz Sokoca.

PROŠAO DETEKTOR LAŽI… Radovan Andrić

Ekskluzivno za Press, Ćivša otkriva da je Andrićev alibi policiji i tužilaštvu potvrdilo više svedoka, a pronađeni su i snimci nadzornih kamera na kojima se vidi njegovo kretanje u kritično vreme.

– U noći ubistva moj branjenik je bio u društvu sa više lica, koji su to posvedočili u svojim izjavama. Pored tog subjektivnog dokaza, postoje i objektivni dokazi njegovog alibija, a to su nadzorne kamere sa više objekata u Trebinju. Na njima se vidi da Andrić u kritično vreme nije bio na mestu zločina i praktično ima alibi za tu celu noć – rekao je Ćivša.

Jednomesečni pritvor

On kaže da se Andrić zbog toga u istrazi nije branio ćutnjom, već je predmetnom tužiocu dao izjavu u kojoj je detaljno opisao gde je i s kim bio kritične večeri.

Tužilaštvo bez komentara

Okružno tužilaštvo u Trebinju nije želelo da komentariše navode advokata Veljka Ćivše, pojašnjavajući da u ovoj fazi istrage nikakve detalje ne mogu iznositi u javnost.
– Odbrana ima pravo da iznosi svoj stav ili mišljenje i može da koristi ta svoja prava. Mi nećemo komentarisati navode odbrane, a istraga protiv Radovana Andrića se intenzivno nastavlja, zbog sumnje da je počinio krivično delo teškog ubistva, odnosno da je bio direktni izvršilac ubistva Marka Đerića – rekao je sekretar OT u Trebinju Srđan Vukanović.

– Policija i tužilaštvo ispitali su te svedoke i oni su potvrdili priču mog branjenika. Andrić je nakon hapšenja čak insistirao i da ga poligrafski ispitaju. Dva puta je bio na detektoru laži i oba puta ga je prošao bez problema! U pritvor je smešten mladić za koga ne postoje dokazi da je počinilac ovog teškog krivičnog dela. Pritvor je određen samo kako bi se umirila javnost. Mi bismo bili najsrećniji kada bi istražni organi otkrili ko je izvršilac ubistva Marka Đerića, jer bi to značilo da moj branjenik može slobodno da ide kući – pojasnio je Ćivša.

Podsećamo, kik-bokser Marko Đerić ubijen je u nedjelju, 24. maja, u 3.20 časova u sačekuši ispred svoje zgrade u trebinjskom naselju Police, kada se vraćao iz “Merlot kluba”, gde je radio kao obezbjeđenje. Ubica je, s leđa, prema njemu ispalio više hitaca iz automatskog oružja. Iako je na mestu zločina pronađeno sedam čaura, obdukcijom je utvrđeno da je pogođen u srce samo jednim metkom. Zbog sumnje da je ubio Đerića sutradan je uhapšen Andrić, kome je na teret stavljeno da je bio direktni izvršilac krivičnog dela teško ubistvo. Na predlog tužilaštva, Okružni sud u Trebinju odredio mu je jednomesečni pritvor. Odbrana se žalila na tu odluku, ali je Vrhovni sud RS žalbu odbio kao neosnovanu. Andrića je tada zastupao branilac po službenoj dužnosti, a u međuvremenu odbranu je preuzeo advokat Veljko Ćivša, koji je, uz pomoć porodice osumnjičenog, otkrio snimke nadzornih kamera.

UBIJEN U SAČEKUŠI… Marko Đerić
Tragovi barutnih čestica

– U rešenju za pritvor i sudskim spisima ne postoji ni jedan jedini dokaz koji bi upućivao na to da je Andrić izvršilac tog krivičnog dela. Jedino s čime policija i tužilaštvo raspolažu je njegova majica na kojoj su otkriveni tragovi barutnih čestica. Svima je poznato da se barutne čestice lako mogu preneti s jedne na drugu osobu i to ne predstavlja nikakav dokaz, a koliko mi je poznato barut je nađen i na nekim drugim licima. Automatsko oružje kojim je zločin počinjen nije pronađeno i u spisu je navedeno samo sedam čaura koje su nađene na mestu zločina – ističe Ćivša.

On ne spori da njegov branjenik ima kriminalnu prošlost (iz automatske puške pucao u vrata kafića “Galerija Veritas” i ranio tri lica, op.a.) i uveren je da je upravo to razlog zbog kojeg je istraga prema njemu usmerena. Međutim, Ćivša tvrdi da Andrić aspolutno nije imao nikakav motiv da ubije Đerića.

– Njih dvojica se nisu družili, ali su se poznavali. Moj branjenik o ubijenom Đeriću ima veoma dobro i visoko mišljenje. U javnosti su se pominjali da su bili u sukobu, ali to nije tačno. Naprotiv, oni se nikada nisu sukobljavali – tvrdi Ćivša.

Nakon ubistva Marka Đerića u Trebinju se pojavilo mnogo spekulacija u vezi sa tim ko je imao motiv da izvrši zločin. Pominjalo se više lica s kojima se Đerić sukobljavao radeći kao obezbeđenje, a među njima je bilo i ljudi bliskih određenim političkim strukturama.

(Ognjen Matavulj/Press)

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*