Templates by BIGtheme NET
Home » Sve vijesti » TREBINJE – Poziv na radionicu za građane-novinare

TREBINJE – Poziv na radionicu za građane-novinare

Građani koji se odluče za aktivizam kroz novinarstvo mogu konkurisati za nepovratna sredstva

Poštovani/a,
„OTVORENA MREŽA“ kao partner „Centra za promociju civinog društva“ u realizaciji projekta Jačanja profesionalnih medija u BiH (IMEP), iza kog stoji misija USAID-a u BiH, poziva sve zainteresovane na radionicu za građane-novinare koja će biti upriličena u petak, 19. oktobra, u 18 sati u konferencijskoj sali Hotela Central park u Trebinju (Trg Slobode br. 6).
Teme ove radionice bit će: model građana–novinara, kreiranje i objavljivanju sadržaja za IMEP.ba, prezentiranje New Voices grantova koji su predviđeni u iznosima od 2.000 do 5.000 dolara, a razgovaraćemo o novinarstvu, o razlici između izvještavanja i pisanja na društvenim mrežama, o tome šta bi mogla biti tema iz lokalne ili šire zajednice.
Svi su dobrodošli!

Za sve dodatne informacije možete kontaktirati Almira Čehajića Batka (061789312) i Rubinu Čengić (061337019) ili putem e-mail-adresa almir.cehajic(at)otvorenamreza.ba i rubina.cengic(at)otvorenamreza.ba

IMEP je petogodišnji USAID-ov program koji podržava nezavisnost medija i slobodu izražavanja u BiH jačanjem održivosti medija, podizanjem kvaliteta medijskog sadržaja, izgradnjom kompetencija novinara, pružanjem pravne podrške medijima i novinarima, kao i aktivnim uključivanjem građana i građanki u medijski prostor, uz snažnu promociju nezavisnih medijskih glasova u BiH. Realizuju ga CPCD i OM.

S poštovanjem,

Almir Čehajić Batko
OTVORENA MREŽA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*