Home » Sve vijesti » Apel vozačima: Ako putujete na duže relacije pravite češće pauze

Apel vozačima: Ako putujete na duže relacije pravite češće pauze

Na graničnim prijelazima promet putničkih vozila za sada protiče uz kraća zadržavanja

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf-Jajce) u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 km/h. Facebook

Vremenski uslovi pogoduju nesmetanom saobraćanju na putevima u Bosni i Hercegovini.

Ipak iz BIHAMK-a apeluju na vozače da na svim putnim pravcima budu maksimalno oprezni, da drže odstojanje između vozila i da se na vrijeme informišu o trenutnom stanju i prohodnosti puteva.

Ako putujete na duže relacije pravite češće pauze. Napominjemo, nikada za vrijeme vožnje ne držite dijete u krilu ili naručju! Kod sudara efektivna težina djeteta se povećava do 20 puta tako da ga nećete moći zadržati, kažu iz BIHAMK-a.

Sanacioni radovi
Zbog izvođenja sanacionih radova na mostu Gorica, za saobraćaj je zatvorena lijeva cijev tunela 1. mart na dionici autoputa A-1 Zenica-Sarajevo, a vozila saobraćaju dvosmjerno kroz desnu tunelsku cijev.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima: Srbljani-Bosanska Krupa, Kiseljak-Gromiljak, Lašva-Kaonik, Travnik-Vitez, Šićki Brod-Lukavac, Bihać-Kamenica i Ripač-Dubovsko, kao i na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova).

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf-Jajce) u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 km/h.

Obustava saobraćaja
Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu Ljubinje-Trebinje (M-6) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog radova na mostu na Ilidži (M-17 Stup-Blažuj), saobraćaj se iz smjera Blažuja preusmjerava kroz naselje Lužani, dok se iz smjera Ilidže saobraća preko mosta (u funkciji je jedna traka na mostu).

Zbog sanacionih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu (spoj M-17 sa R-473), a vozila saobraćaju preko raskrsnice u Topčić Polju.

Na graničnim prijelazima promet putničkih vozila za sada protiče uz kraća zadržavanja.

Avaz.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*