Home » Sve vijesti » ZAPLENJENO 260 KILOGRAMA MARIHUANE: Na graničnom prelazu Vraćenovići-Deleuša

ZAPLENJENO 260 KILOGRAMA MARIHUANE: Na graničnom prelazu Vraćenovići-Deleuša

PODGORICA- Crnogorska policija zaplijenila je oko 260 kilograma marihuane na graničnom prelazu Vraćenovići-Deleuša na granici sa BiH i uhapsila B.G. (37) iz Podgorice.

Policija je na prelazu Vraćenovići kontrolisala teretno vozilo, kojim je upravljao B.G. i u posebno izrađenom “bunkeru” u priključnom vozilu pronašla je drogu, za koju se sumnja da je namijenjena za krijumčarenje ka jednoj od država zapadne Evrope.

– U kamionu nije bilo legalne robe namijenjene za izvoz, već je prazan trebalo da napusti teritoriju Crne Gore – saopštila je Uprava policije Crne Gore.

O događaju je obaviješten nadležni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio hapšenje lica B.G. uhapsi zbog sumnje da je izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i promet droge.

Iz policije su naveli da je ova višemjesečna policijska akcija Odsjeka za borbu protiv krijumčarenja droge realizovana sinoć, a sprovođena je kroz razmjenu podataka sa međunarodnim partnerima, sa ciljem presijecanja rute krijumčarenja narkotika preko teritorije Crne Gore ka BiH, Hrvatskoj i dalje ka zemljama zapadne Evrope.

U akciji su učestvovali i pripadnici Sektora granične policije, službenici Centra bezbjednosti Nikšić, kao i službenici Uprave carina.

Prošle godine policija je spriječila krijumčarenje više od 2,5 tone marihuane i 12 kilograma heroina, dok je od početka ove godine u četiri policijske akcije zaplijenjeno više od tone marihuane.

Srna

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*