Home » Sve vijesti » U Kulturnom centru prikazan film „Ljubav tvoja i neposlušnost moja“

U Kulturnom centru prikazan film „Ljubav tvoja i neposlušnost moja“

U bioskopskoj sali Kulturnog Centra Trebinje večeras je premijerno prikazan igrano-dokumentarni film „Ljubav tvoja i neposlušnost moja“ Podgoričanina Luke Đurapčevića, koji govori o pokajničkom putu kod mladog čovjeka, koji je kao mnogi njegovi vršnjaci, huk sa tribine i pripadnost navijačkim grupama zamijenio liturgijom.

Đurapčević je rekao da je bio navijač, te da je nekoliko godina živio u Kanadi gd‌je je radio u noćnim klubovima i bio tjelohranitelj jednoj kanadskoj porodici, te spoznao određene negativne aspekte takvog načina života.

On je dodao da su glavni fokus i ciljana grupa ljudi koji su pripadnici navijačkih grupa, ali u filmu se može pronaći bilo koji čovjek iz bilo koje sfere života.

„Napravljena je paralela između ulice, noćnog života i navijačkih tribina, života na zapadu kojeg mnogi idealizuju i sa druge strane liturgijskog života u zajednici sa Hristom kao krajnjeg cilja svakog čovjeka. Priča o dvije strane života, priča o pokajanju i priča o onome šta naša duša najviše traži. Želio sam da kroz svoj primjer pomognem nekima koji su na nekoj životnoj raskrsnici i biraju svoj put i da promijene svoj život i više se usmjere ka Crkvi Božijoj i samom Gospodu“, rekao je Đurapčević.

Film.jpg (647 KB)

Autor je odlučio da napravi veliku akciju, u dogovoru i saradnji sa Humanitarnom organizacijom „Srbi za Srbe“ pomogne višečlanim porodicama i Humanitarnim omladinskim klubom „Mladi za Kosmet“ manastirima na Kosovu i Metohiji.

Jelena Grujčić, iz Humanitarne organizacije „Srbi za Srbe“ kaže da će oni od prikupljenog novca pomoći četiri porodice sa područja Balkana.

„Što se tiče rada ove humanitarne organizacije u Hercegovini, u proteklih 10 godina, dosadašnji projekti su prošli jako dobro. Od većih projekata izdvojila bi da smo do sada sagradili tri kuće. Trenutno je aktivna izgradnja kuće porodici Bjelica u Trebinju, kupljeno je zemljište i uskoro krećemo sa radovima. Kako kreće lijepo vrijeme biće i više akcija ‘Žurka iz bloka’, ‘Trojka iz bloka’, ‘Basket iz bloka’ i donatorsko veče“, navela je Grujčić.

Ulaz na projekciju filma bio je slobodan, ali posjetioci su mogli da u postavljene donatorske kutije na ulazu u Kulturni centar ostave dobrovoljni prilog.

Film „Ljubav tvoja i neposlušnost moja“ će se prikazivati u više od 200 gradova širom svijeta, nakon srpskih i ostalih pravoslavnih zemalja, pa sve do zemalja zapadne Evrope, Kanade, SAD i Australije.

Film 3.jpg (394 KB)

RT

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*