Templates by BIGtheme NET
Home » Sve vijesti » U izgradnji Jadransko-jonskog auto-puta zadovoljiti interese svih strana

U izgradnji Jadransko-jonskog auto-puta zadovoljiti interese svih strana

BANJALUKA – Pri izgradnji budućeg Jadransko-jonskog auto-puta neophodno je zadovoljiti interese svih strana, konstatovano je tokom sastanka u Banjaluci ministra komunikacija i transporta u Savjetu ministara Vojina Mitrovića sa direktorom Instituta za građevinarstvo “IG” Nebojšom Kneževićem.

 

U saopštenju resornog ministarstva ističe se da je tema sastanka bila izgradnja budućeg Jadransko-jonskog auto-puta, a da su razmatrane predložene varijante multikriterijumskih analiza, kao i trasa koju su predložile opštine istočne Hercegovine.

Mitrović je rekao da će Ministarstvo razmotriti ovaj zahtjev te na bazi analiza predložiti dalje korake kako bi bili zadovoljeni interesi svih strana, odnosno Republike Srpske, Federacije BiH, ali i Hrvatske i Crne Gore s obzirom na to da se ova trasa auto-puta nalazi u sastavu SEETO mreže koridora.

Jadransko-jonski auto-put kroz BiH počinje u Počitelju, a završava u Aranđelovu kod Trebinja na granici sa Crnom Gorom. Plansko-projektnom dokumentacijom ovog auto-puta predviđeno je da njegova dužina kroz FBiH i Republiku Srpsku bude oko 110 kilometara.

Jadransko-jonski auto-put dio je istoimenog koridora dužine oko 1.110 kilometara koji prolazi kroz sedam zemalja – Italiju, Sloveniju, Hrvatsku, BiH, Crnu Goru, Albaniju i završava u luci Igumenica u Grčkoj.  

Nezavisne novine

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*