Home » Sve vijesti » DEJAN PEŠIC PONOVO U RINGU – Bronza na drzanom prvenstvu u boksu

DEJAN PEŠIC PONOVO U RINGU – Bronza na drzanom prvenstvu u boksu

Završeno je seniorsko državno prventstvo Bosne i Hercegovine u Olimpijskom boksu koje se održalo u Zenici, FBiH 21 i 22 maja. Trebinjac Dejan Pesic nastupio je u dresu bokserskog kluba SVETI GEORGIJE iz Banja Luke zajedno sa Tomislavom Vukomanovićem i Đorđem Todićem. Pešić je nastupio u kategoriji seniora do 69kg ali je u izrazito tijesnoj polufinalnoj  borbi bodovnom odlukom sudija izgubio od Vanje Dujina. Pešić se okitio bronzanom medaljom kao i Tomislav Vukomanović i Đorđe Todić. Bez obzira na poraz ovaj nastup je vrlo bitan za Trebinjca.
– Pešić nije novo ime u rungu, ali je pauzirao više od dvije godine. Državno prvenstovo BiH u Olimpijskom boksu koje se održavalo u Zenici bila je prilika da se Pešić vrati u ring i vratio se zahvaljujući našim prijateljima iz BK SVETI GEORGIJE Banja Luka. Bez obzira na poraz Pešić je na sceni i pred njim je tek karijera ali i mnogo posla i odgovornosti . – rekao je Aleksandar Bratić trener i predsjednik KBK ,,Tribunia,, Trebinje.


– U martu smo bili u Brčkom na 1.kolo lige Republike Srpske ali na žalost zbog pandemije mnogi borci nisu došli te Pešić nije imao protivnika. Prije Zenice Pešić se borio sa virusom KOVID19, dugo odsustvovao sa treninga ali smatrali smo da bi za njega Zenica ipak bila vjetar u ledja i povratak u ring. To se i desilo, Pešić je pokazao da ima kvalitet i talenat i sada je bitno samo da radi i da se takmiči. Ovom prilikom se zahvaljujemo treneru BK “SVETI GEORGIJE Banja Luka Dušku Zoriću na saradnji i bratskoj podršci – istakao je Bratić.
KBK “TRIBUNIA,, postoji nešto više od pet mjeseci i novi je klub u Trebinju. U direkciji kluba ističu da nastoje da obezbijede dobre uslove za trening i isprate takmičenja u ovoj sezoni. Ističu da je u planu da se formira i bokserski klub kako bi takmičari mogli da se bore u dresu svog kluba.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*